Invitation

Lamporna är släkt, jag känner hur bubblorna kittlar mot huden. Vattnet är varmt och jag sänker mitt huvud under ytan, det mörka långa håret lägger sig över ansiktet. Jag lyssnar efter ljud som inte finns. Försöker att stänga ut de ljud som faktiskt finns ovanför ytan, grannarna som alltid låter tillexempel. Eller mina egna andetag.
Jag knyter fast mina tår runt kranen och trycker mig själv längre ner under ytan. Hur länge kan jag egentligen hålla mig här nere, där allt är tyst och lugnt.

Jag är lycklig, men fundersam. Så mycket jag måste göra, så mycket som måste betalas och fixas, ständigt. Blir vi aldrig fri? Vad hände med att njuta? Och bara låta tiden driva iväg..

Målsättningarna och kraven kväver mig, likt vattnet i badkaret. Men när lamporna är släkt så ser ingen. Ingen ser om jag kvävs, ingen ser om jag inte orkar mer. Ingen ser sanningen, att jag egentligen är den svaga. Inte alls den starka. Jag skriker under vattnet, skakar på huvudet och ser framför mig hur det mörka håret dansar efter det oroliga vattnet i mörkret, under ytan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0